er wordt nog een persmap opgesteld.Contactpersoon :    Jan Duytschaever
                032 471 30 32 42
          jan@krakk.be

Persmap.Dit is het tweede kunstenfestival van kunstcollectief KrakK onder de naam Mesh-Art. Vroeger heeft KrakK tentoonstellingen georganiseerd maar onder de naam Transgressions.

Wanneer

  • Opening op zondag 5 juli 2020 om 11 u door ?? en Burgemeester Joachim Coens
   met een hapje en een drankje.

  • De tentoonstelling is geopend van  6 juli tot 9 augustus

  • op zaterdag en zondags van 10 tot 18 uur

  • op woensdag, donderdags en vrijdag van 14 tot 18 uur

  • op maandag en dinsdags gesloten

Waar

 • Bradericplein 16/18 – 8340 Vivenkapelle, Damme

Mesh-Art

Dit is het tweede kunstenfestival van kunstcollectief KrakK onder de naam Mesh-Art.

De letterlijke vertaling van ‘Mesh’ is 'Maas'. Met de naam Mesh-Art wil het collectief KrakK figuurlijk verwijzen naar het vormen van een netwerk en naar het projectmatige van de tentoonstellingen die KrakK organiseert. Dit impliceert dat er een netwerk tussen de verschillende actoren moet worden gevormd: tussen de kunstenaars van KrakK zelf met de uitgenodigde kunstenaars, met de verenigingen die zorgen voor de infrastructuur, met de publiciteitsmakers, met de overheidsdiensten, met vrijwilligers, met sponsors, enz.


Thema ”Op Hetzelfde Moment”.


Dit jaar is het thema van het kunstenfestival Mesh-Art: ”Op Hetzelfde Moment”.

Met “Op Hetzelfde Moment” verkent Mesh-Art II tijd, ruimte en reflecties over het nu. Hoe zien de kunstenaars dit? Hoe kunnen ze dit verbeelden, een beleving creëren die vragen oproept over tijd en ruimte in een relatie tot het publiek?

De curatoren van de tentoonstelling zijn de kunstenaars zelf die in gezamenlijk overleg alles voorbereiden en opstellen. Daarbij wordt geopteerd om in een 'huiselijke' sfeer tentoon te stellen, weg van een museumsetting. Mede door de hapjes en drankjes, te verkrijgen tegen een kleine prijs, willen de curatoren een huiselijke sfeer oproepen.

De deelnemende kunstenaars die hun visie op het thema ”Op Hetzelfde Moment”. laten zien tijdens het kunstenfestival Mesh-ArtII kunt u vinden op onze website.


Locatie


De werken van de kunstenaars zijn opgesteld in de unieke en mooie neogotische site van het broederklooster van Vivenkapelle Damme, meer bepaald in de kerk en in de oude pastorie van het beschermde, neogotische dorpszicht van Vivenkapelle dat de site omringt.

Kunstenaars:

Wordt nog medegedeeld


Verdere info op Mesh-art.be