Persmap.pdfContactpersoon :    Jan Duytschaever
                032 471 30 32 42
          jan@krakk.be

Persmap.Dit is het eerste kunstenfestival van kunstcollectief KrakK onder de naam Mesh-Art. Vroeger heeft KrakK tentoonstellingen georganiseerd maar onder de naam Transgressions.

Wanneer

  • Opening op zondag 30 juni om 11 u door Mevrouw Els Wuyts en Burgemeester Joachim Coens
   met een hapje en een drankje.

  • De tentoonstelling is geopend van 30 juni tot 28 juli

  • op zaterdag en zondags van 10 tot 18 uur

  • op woensdag, donderdags en vrijdag van 14 tot 18 uur

  • op maandag en dinsdags gesloten

Waar

 • Bradericplein 16/18 – 8340 Vivenkapelle, Damme

Mesh-Art

Dit is het eerste kunstenfestival van kunstcollectief KrakK onder de naam Mesh-Art.

De letterlijke vertaling van ‘Mesh’ is 'Maas'. Met de naam Mesh-Art wil het collectief KrakK figuurlijk verwijzen naar het vormen van een netwerk en naar het projectmatige van de tentoonstellingen die KrakK organiseert. Dit impliceert dat er een netwerk tussen de verschillende actoren moet worden gevormd: tussen de kunstenaars van KrakK zelf met de uitgenodigde kunstenaars, met de verenigingen die zorgen voor de infrastructuur, met de publiciteitsmakers, met de overheidsdiensten, met vrijwilligers, met sponsors, enz.


Thema Invloed


Dit jaar is het thema van het kunstenfestival Mesh-Art: invloed. Wat is de invloed vanuit de media, wat is de invloed die de mens uitoefent op de natuur, wat is de invloed van de politiek, van organisaties, van sociale media?

De curatoren van de tentoonstelling zijn de kunstenaars zelf die in gezamenlijk overleg alles voorbereiden en opstellen. Daarbij wordt geopteerd om in een 'huiselijke' sfeer tentoon te stellen, weg van een museumsetting. Mede door de hapjes en drankjes, te verkrijgen tegen een kleine prijs, willen de curatoren een huiselijke sfeer oproepen.

De deelnemende kunstenaars die hun visie op het thema invloed laten zien tijdens het kunstenfestival Mesh-Art kunt u vinden op onze website.


Locatie


De werken van de kunstenaars zijn opgesteld in de unieke en mooie neogotische site van het broederklooster van Vivenkapelle Damme, meer bepaald in de kerk en in de oude pastorie van het beschermde, neogotische dorpszicht van Vivenkapelle dat de site omringt.

Kunstenaars:

Ben Benaouisse, An Deceuninck, Els Deroo, Kasper Derycke, Ellen Devos, Ruth Devriendt, Griet Duytschaever, Jan Duytschaever, Marie Louise Elshout, Jeannine Lamyns, Pedro Piet, Chris Vanbiesen, Vanstichel-Vandebos, Sven Verhaeghe, Steven Verstuyft.


Verdere info op Mesh-art.be