Deelnemende kunstenaars editie 2020


Annemarie Maes

wanneer kunst, wetenschap, design en technologie hun krachten bundelen, komen ze tot prikkelende en wederzijdse inzichten.

https://annemariemaes.net/home/
Mixed media, projecten en installaties   

STARTS004jpg
sabine oosterlynck

vragen over identiteit, positie en verbondenheid.


https://sabineoosterlynck.com/

multidisciplinaire kunst

57325266_10156634073694425_9124897241440452608_ojpg


Sanne De Wolf

een wereld van tegenstrijdige meningen

https://www.sannedewolf.com/index.php?page=works
Mixed media. porselein, plaaster, papier, brood, textiel, performance en video.

SanneDeWolf_LaResistance_ValerieTraan-6jpgAlda Snopek

In haar video-en fotowerken speelt Alda Snopek een subtiel met schijn en werkelijkheid, onderzoekt ze de dubbele en achterliggende dimensies van een beeld, de drager, de materie, zijn partikels.

http://www.aldasnopek.be/
Video, foto, Mixed Media.

DSC_9981_comrjpgJoke Raes

nieuwsgierigheid naar de band tussen mens en natuur
  

https://www.jokeraes.org/
tekeningen, sculpturen en installaties

In haar werk verdwijnt de mens in de natuur en tegelijkertijd verdwijnt de natuur door toedoen van de mens.                                                                               mask_xIIIklpng

                                 joke Raesjpg                                                                          Joke Raes2jpg


Nele Van Canneyt

Verstilde fotografische werken, gemaakt in afzondering en nabijheid.

https://www.nelevancanneyt.com/nl/werk 
Fotografie

Nele Van Canneyt reist de wereld rond en neemt tijd om, in alle stilte en luwte, desolate ruimten en (in)directe menselijke aanwezigheid te observeren. De fotografe zondert zich hiervoor af, maar blijft steeds in de nabijheid van anderen. Haar visueel werk getuigt van een beeldgevoeligheid, - onder andere - zichtbaar in welbewuste en weloverwogen keuzes voor net die zachte of dramatische lichtinval, die bepaalde kleur(encombinatie) of die specifieke lijnvoering/compositie.

De beelden ontstaan uit een zoektocht naar een verleidelijk duister en een vreemdsoortige stilte. Ze proberen vorm te geven aan raadsels die onoplosbaar zijn en gevoelens die onverklaarbaar blijven. De personages in de foto’s ogen ongrijpbaar. Het zijn allen sterfelijke wezens met eigen gedachten, gevoelens en verlangens. Ze ogen verdwaald. Het zijn lichamen met onzichtbare ogen. Sommigen kijken naar een plaats die we wel willen, maar niet kunnen zien. Ze bewegen zich onopvallend, alsof ze ieder moment in zichzelf of in hun omgeving kunnen verdwijnen.

Dit voert ons naadloos naar de ander die we nooit kunnen kennen of begrijpen, de ander als vreemdeling, de ander als ontoegankelijk wezen. Dit besef wordt onder andere aangeraakt door Frans filosoof Emmanuel Levinas in zijn publicatie ‘Totalité et infini’ (1961). De foto’s geven hier rekenschap van, sterker nog, ze aanvaarden die ontoegankelijkheid, ze omarmen haar. © Sofie Crabbé

              Schermafbeelding 2019-02-01 om 110120klpng


Kristel van Ballaer

Een zoektocht naar begrenzing, beschutting en rust


https://www.kristelvanballaer.be/ 

Kristel Van Ballaer (°1972) hanteert graag vormen en patronen uit de architectuur, vormen die leiden tot een rustgevende, haast mathematische balans. De toeschouwer krijgt vanuit die abstractie de gelegenheid in confrontatie te gaan met het werk en er zijn eigen verhaal in te leggen. Van Ballaer is streng in haar vormentaal, maar mild als het gaat om de interpretatie ervan door de kijker !

Ze mijdt doek, ze geniet van fysieke arbeid en bouwt haar eigen onbuigzame houten dragers. Haar beeldtaal laveert tussen schilderkunst, architectuur en installaties.

kristelvanballaer_meshart_2jpg


                                       


Laurent Camerman

Al for the unfettered reception of art

https://laurentcamerman.be/
Schilderijen

                      LaurantjpgJohan Rotsaert

Het menselijk gelaat als voorstelling transformeert tot fantasie-object, ding, gedrocht, schijngestalte (de metonymische verglijding) om tenslotte na doorgedreven abstractie enkel een spoor na te laten (de metaforische verdichting).

http://johanrotsaert.buurtwijzer.be/Home
Schilderijen, mixed media

                      Rotsaertjpg                Johanjpg


Fleur Coevoet


Melancholie, in een eigen verhaal van tijdloosheid.
fleurcoevoetphotography.wordpress.com/author/fleurcoevoet/

Fotografie

                                                          
                                     395 cm op 74cmkljpg


Krakk kunstcollectief

voorbereiding, dialoog, zorg dragen, wederkerigheid.
http://krakk.be/

Pedro Piet (installatie, An Deceuninck (fotografie/mixed media),  Jeannine Lamyns (schilderkunst), Griet Duytschaever (schilderkunst), Jan Duytschaever (installatie), Steven Verstuyft(schilderkunst, installatie).