Initiatiefnemer:


VZW KrakK
Sint Dionisiusstraat 27
8340 Moerkerke Damme
Tel. 032 471 30 32 42
Ond. nr. 0550 415 810

Medewerkers:

Projectleider: Jan Duytschaever
Media ontwerpen: Steven Verstuyft
Algemene ondersteuning: Jeannine Lamyns
Algemene promotie: Sonja
Brochure: An Deceuninck

Doel

KrakK is een kunstenaarsplatform waar de kunstenaars en hun werk centraal staan en is een netwerkcollectief dat een multidisciplinair circuit wil creëren in de meest brede betekenis.

De rode draad tussen de kunstenaars is het gegeven dat ze bezig zijn met fundamentele vragen in de huidige kunstwereld en vanuit hun onbegrip die uitdaging en de zoektocht aangaan om te kijken hoe de interactie met elkaar en met andere kunstenaars nieuwe dialogen teweeg kan brengen. Ook is er de fascinatie voor de huidige veranderingen en paradigmaverschuivingen die de nieuwe digitale media in het landschap teweeggebracht hebben worden door KrakK-kunstcollectief bekeken.

KrakK-kunstcollectief heeft oog voor voorbereiding, dialoog, zorg dragen en wederkerigheid.


Om te zien wat we vroeger georganiseerd hebben: 

2013

2014

2015

2016

2017

In 2018 hebben we niet stilgezeten maar moet nog worden toegevoegd.     

Mesh-Art

Dit is het eerste kunstenfestival van kunstcollectief KrakK onder de naam Mesh-Art. 

De letterlijke vertaling van ‘Mesh’ is 'Maas'. Met de naam Mesh-Art wil het collectief KrakK figuurlijk verwijzen naar het vormen van een netwerk en naar het projectmatige van de tentoonstellingen die KrakK organiseert. Dit impliceert dat er een netwerk tussen de verschillende actoren moet worden gevormd: tussen de kunstenaars van KrakK zelf met de uitgenodigde kunstenaars, met de verenigingen die zorgen voor de infrastructuur, met de publiciteitsmakers, met de overheidsdiensten, met vrijwilligers, met sponsors, enz.


Invloed

Dit jaar is het thema van het kunstenfestival Mesh-Art: invloed. Wat is de invloed vanuit de media, wat is de invloed die de mens uitoefent op de natuur, wat is de invloed van de politiek, van organisaties, van sociale media?

De curatoren van de tentoonstelling zijn de kunstenaars zelf die in gezamenlijk overleg alles voorbereiden en opstellen. Daarbij wordt geopteerd om in een 'huiselijke' sfeer tentoon te stellen, weg van een stugge museumsetting. Mede door de hapjes en drankjes, te verkrijgen tegen een kleine prijs, willen de curatoren een huiselijke sfeer oproepen.

De deelnemende kunstenaars die hun visie op het thema invloed laten zien tijdens het kunstenfestival Mesh-Art kunt u vinden op onze website.


Locatie

De werken van de kunstenaars zijn opgesteld in de unieke en mooie neogotische site van het broederklooster van Vivenkapelle Damme, meer bepaald in de kerk en in de oude pastorie van het beschermde, neogotische dorpszicht van Vivenkapelle dat de site omringt.

Inleiding


De tentoonstelling wordt geduid door mevrouw Els Wuyts, gekend van ondermeer het curatorschap van de Triënnale van Brugge. Burgemeester Joachim Coens zal de tentoonstelling inleiden.

Wij heten u van harte welkom!
Opening
Zondag 30 juni 2019 om 11 u door Mevrouw Els Wuyts en Burgemeester J. Coens. Met door een hapje en drankje.
Tentoonstelling
30 juni tot 28 juli 2019,
Op woensdag, donderdag en vrijdag van 14 tot 18 uur.
Op zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur.
Drank en een hapje zijn voorzien tegen een kleine prijs.

Adres

Bradericplein 16/18 – Vivenkapelle, Damme